cv voorbeeld callcenter agent

Callcenter agent cv (+ gratis voorbeeld)

Een baan als callcenter medewerker, vaak callcenter agent genoemd, komt vaak in uiteenlopende vormen. Van eenvoudige gesprekken registeren tot het oplossen van complexe technische diensten. Het belangrijkste is vaak dat je met een klant of mogelijke klant kunt meedenken en zijn of haar probleem kunt oplossen. In dit artikel vind je tips, uitleg en een voorbeeld voor een perfect callcenter agent cv.

Inbound en outbound?

Vaak wordt er bij een baan als callcenter agent een onderscheid gemaakt tussen inbound en outbound gesprekken. Bij inbound gaat het om inkomende gesprekken en bij outbound gaat het om uitgaande gesprekken. Zowel inbound als outbound gesprekken kunnen telefonisch, per post, email of social media gaan.

Voorbeeld callcenter agent cv

  • cv voorbeeld callcenter agent 1
    cv voorbeeld callcenter agent 1
Zelf snel net zo’n mooi cv maken zodat je direct kunt starten met solliciteren? Met de cv generator maak je in 3 stappen cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren (2,95).

Persoonlijk profiel callcenter agent cv

Ook het curriculum vitae van een callcenter agent is het belangrijk om een goed persoonlijk profiel toe te voegen. Vermeld je sterke punten en laat zien wat jij belangrijk vindt in een baan als callcenter medewerker. Een voorbeeld:

Mijn naam is ….., een vriendelijke, open call center agent die zin heeft klanten blij te maken. Ik heb service hoog in et vaandel en houd graag een helikopterview over het gehele proces. Ik schiet niet snel in de stress, ben geduldig en ga respectvol om met klanten en collega’s.

Meer weten over een ijzersterke profielschets? Lees dan ook dit artikel (+voorbeelden)

Vaardigheden callcenter medewerker

Als callcenter medewerker dien je een aantal belangrijke vaardigheden te beschikken. Deze zijn o.a.

#1 Klantgerichte instelling

Jouw hoogste prioriteit is het streven naar een hoge tevredenheid van klanten en medewerkers. Daarnaast dien je graag service of hulp te verlenen en vervolgens hiernaar te handelen.

#2 Commercieel inzicht

Indien je producten telefonisch verkoopt dan dien je de juiste vragen te stellen aan de klant. Dit doe je door goed te luisteren en het samen te vatten. Je weet op hoe je op een klantvriendelijke manier de wensen van jouw klant kan achterhalen.

#3 Flexibele werkhouding

Je kunt je makkelijk aanpassen aan een veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden en verantwoordelijkheden. Flexibiliteit is een competentie die veel werkgevers zien als zeer positief.

#4 Communicatief vaardig

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en dient dus over zeer goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Zowel in geschrift als in woord.

#5 Computervaardigheden

Het is ondenkbaar om zonder computer te werken als callcenter medewerker. Benoem dan ook je computervaardigheden op je cv. Zo kun je aangeven dat je ervaring hebt met MS Office (Word, Powerpoint, Excel, etc) of dat je blind kunt typen. Denk daarnaast ook aan ervaring met e-mail, surfen en informatie opzoeken op internet. Het klinkt erg vanzelfsprekend maar veel sollicitanten beschikken niet over deze vaardigheden.

Meer weten over solliciteren? Lees hier alles over de sollicitatie trends van dit moment.