cv project manager

Cv project manager + 5 voorbeelden

Een baan als project manager of projectleider is divers. Een project manager is breed inzetbaar en veelzijdig. Het is daarom belangrijk dat je een goed cv maakt zo specifiek mogelijk gericht op de functie waarop je solliciteert. Een curriculum vitae kan de doorslag geven voor een werkgever om je uit te nodigen op gesprek. Zeker bij een brede rol als project manager is het dus belangrijk zo goed mogelijk te laten zien wie je bent, wat je kunt en wat je al allemaal hebt gedaan. In onderstaand artikel geef ik je een voorbeeld cv project manager en tips die goed van pas kunnen komen tijdens je sollicitaties.

Lees hier 5 tips voor het maken van een overtuigend cv.

Een projectleider is veelzijdig

Een projectleider of project manager is iemand die verantwoording draagt voor het succesvol realiseren en afronden van een project. Zo’n project kan plaatsvinden in allerlei sectoren en/of werkvelden. De functie project manager is dus veelzijdig.

De taken van een project manager variëren per fase van het project. Dit begint met het schrijven van een project voorstel, gevolgd door een project plan, een projectteam opzetten, planning maken en afronden.

Cv project manager

  • cv project manager
Wil jij ook bovenstaande templates gebruiken en zelf snel een perfect en overtuigend cv maken? Met de cv generator maak je in 3 stappen cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren (2,95).

Download hier 5 gratis voorbeelden cv project manager

Cv voorbeeld project manager 1
Cv voorbeeld project manager 2
Cv voorbeeld project manager 3
Cv voorbeeld project manager 4
Cv voorbeeld project manager 5

Ervaring als project manager is belangrijk

Het noemen van relevante ervaring die aansluit op de functie waarop je solliciteert is belangrijk om te vermelden op het cv. Ervaring is als project manager erg belangrijk. Vermeld daarom goed op het cv wat je precies gedaan hebt in het verleden. Noem echter wel alleen ervaring als deze nuttig is voor deze functie. Een bijbaantje op je 15e is waarschijnlijk niet relevant.

Lees hier hoe je het beste kunt omgaan met een gat in je cv.

Competenties project manager

Naast opleiding en ervaring is het ook belangrijk om je competenties als project manager te vermelden op het cv. Dit laat zien wie je bent en welke belangrijke karaktereigenschappen je hebt en waar jij goed in bent als project manager.

3 competenties die een project manager sowieso in huis moet hebben:

1.Managementvaardigheden

Als project manager dien je ook management vaardigheden in huis te hebben. Zo moet je durven beslissingen te nemen, mensen kunnen overtuigen en taken durven uit te besteden. Ook moet je informatie snel kunnen verzamelen en in je op kunnen nemen. Elk project is namelijk anders.

2. Systematisch en resultaatgericht werken

Resultaat is belangrijk voor jou als project manager. Daarbij moet je in staat zijn een gedetailleerde planning te kunnen opzetten. Ook mag je nog niet te veel details zelf invullen. Dit belemmert het proces en de creativiteit die het project vaak nodig heeft. Daarbij ben je als project manager geen uitsteller.

3. Stressbestendigheid

Kunnen omgaan met stress is een belangrijke competentie voor een project manager. Je mag niet verkrampen onder werkdruk en je moet op elk moment de ballen in de lucht kunnen houden of snel kunnen schakelen.