cv voorbeeld leerkracht

Cv voorbeeld leerkracht / onderwijs

Het is inmiddels algemeen bekend dat er een groot tekort aan leraren en schoolleiders is. Dat wil niet zeggen dat je als leerkracht geen tijd hoeft te steken in het maken van een goed cv. Wil jij die droombaan pakken? Dan is het ook voor jou als leerkracht belangrijk om op te vallen met je cv. In dit blog deel ik een cv voorbeeld leerkracht / onderwijs en geef ik je diverse tips die je in je cv als leraar kunt verwerken zodat je direct kunt starten met solliciteren.

Wil jij direct een baan-winnend cv maken? De online cv-tool kan je hierbij helpen. Met deze tool maak je snel en eenvoudig een top cv dat scoort (2,95)! Bonus: bij elk onderdeel op je cv staan tips / suggesties van échte carrière-experts die jou ondersteunen bij het maken een top cv. Solliciteer dus snel met zelfvertrouwen.

Cv voorbeeld leerkracht

  • cv-voorbeeld-leerkracht
    cv-voorbeeld-leerkracht
Zelf snel net zo’n mooi cv maken zodat je direct kunt starten met solliciteren? Met de cv generator maak je in 3 stappen cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren (2,95).

Hoe maak je een cv voor een leerkracht?

Dat jij als docent leerlingen op een effectieve manier kunt instrueren en betekenisvolle leerervaringen in de klas kunt faciliteren moet duidelijk op een cv voor leerkracht naar voren komen. Basisschoolleerkrachten moeten bijvoorbeeld beschikken over vaardigheden op het gebied van communiceren en analytisch denken. om als goede begeleiders te kunnen fungeren. Een overtuigend cv voor een leerkracht dat scoort benadrukt ervaringen op het gebied van lesgeven, coachen, trainen etc.

Belangrijkste onderdelen cv voorbeeld leerkracht

De hoofdtaak van een docent, leraar, leerkracht of schoolleider is het overdragen van kennis aan leerlingen de belangrijkste activiteit. Daarnaast organiseer en begeleid je lessen voor een klas met leerlingen en zorg je ervoor dat iedereen de aandacht / begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft.

Je hebt dus als leraar een aantal belangrijke taken en verantwoordelijkheden. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het voorbereiden en het geven van lessen
  • Het begeleiden van leerlingen
  • Vergaderen met andere leerkrachten en het schoolbestuur
  • Het organiseren van schoolactiviteiten
  • Gesprekken voeren met ouders

Zeker niks vergeten op je cv als leerkracht? Bekijk dan de cv checklist voor een cv dat scoort.

Wat doet een leerkracht?

Basisschoolleraren zijn docenten die werken met kinderen op de basisschool: 4-12 jaar. Ze ontwikkelen lesplannen, geven lessen en begeleiden leerlingen. Basisschoolleerkrachten hebben vertrouwende relaties met leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Ze zijn een ster in communiceren en delen informatie met leerlingen en / of ouders op een constructieve manier. Voor docent heb je vaak een hbo-opleiding nodig of zelfs een universitaire opleiding als je les wilt geven aan de hogere klassen op de middelbare school.