Hey sales tijger! Ben jij op zoek naar een nieuwe sales functie? Als accountmanager of in een vergelijkbare sales rol verkoop je waarschijnlijk producten of diensten. Maar nu is het tijd om jezelf te verkopen. Jouw cv is het eerste wat een (potentiële) nieuwe werkgever te zien krijgt. Een goed cv is daarom ontzettend belangrijk voor het behalen van de verkoopfunctie. In dit blog lees je alles over hoe je jouw accountmanager cv perfect inricht zodat je direct van start kunt met solliciteren. Ook vind je hier een aantal voorbeelden van het accountmanager cv die je zo kunt gebruiken.
Bekijk hier de cv check list voor een curriculum vitae dat scoort.
5 accountmanager cv voorbeelden
Aan de hand van onderstaand voorbeeld kun je snel en eenvoudig jouw eigen cv opstellen.
Wat doet een accountmanager?
Op je cv wil je laten zien wat je kunt en welke kennis en vaardigheden je hebt opgedaan in je vorige functies. Door te noemen welke taken en verantwoordelijkheden je hiervoor had, kun je laten zien wat je kunt bieden aan een toekomstige werkgever. Hieronder 10 voorbeelden van taken en verantwoordelijkheden die je kunt noemen op het accountmanager cv:
- Opstellen van strategisch accountplannen
- Intermediëren tussen de klant en het bedrijf
- Implementeren van nieuwe klanten
- Uitvoeren van diverse administratieve taken
- Facturen en offertes opstellen
- Klanten adviseren bij het maken van keuzes
- Adviesrapporten opstellen / Analyses maken van de markt
- Sales tactieken onderzoeken, uitwerken en toepassen
- Sales meetings bijwonen en/of organiseren
- Presentaties en/of workshops geven over diverse onderwerpen
3 rollen van de accountmanager
- Strateeg. Als strateeg ben je continu bezig met het ontwikkelen van plannen om nieuwe accounts binnen te halen. Je analyseert de markt en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Je houdt de concurrentie scherp in de gaten en door visie en inzicht ben je deze vaak een stap voor.
- Adviseur. Je kunt goed luisteren en bent betrokken bij de problemen en wensen van je klanten. Hierdoor weet jij ze de meest passende oplossing te bieden.
- Onderhandelaar. Je stemt zo goed mogelijk af op de wensen van potentiële klanten zodat je bij een verkoopovereenkomst de wensen voor beide partijen goed in kaart kunt brengen en een gunstige regeling tot stand kunt brengen. Bij een eventuele verkoopovereenkomst onderhandel je op zo’n manier dat er voor beide partijen een gunstige regeling tot stand komt.
- Vraagbaak. Wanneer het gaat om het klantbeheerr, ben je het aanspreekpunt voor alle afdelingen binnen je bedrijf. Ook de accounts zelf kunnen natuurlijk met al hun vragen en klachten bij je terecht.
- Leider. Vaak stuur je een account team aan. Deze medewerkers houden zich exclusief bezig met het behalen van de doelstellingen rond nieuwe of bestaande accounts.
Hoe word ik een top accountmanager?
Als top accountmanger kun je uitstekend organiseren en heb je inzicht in doelstellingen die bij je bedrijf leven. Daarnaast weet jij de perfecte oplossingen aan te dragen voor complexe problemen die een klant aan je voorlegt. Maar je schrikt potentiële klanten niet af door agressieve verkooppitches.
Je hebt een stevige persoonlijkheid en een betrouwbare uitstraling. Je werkt accuraat en hebt oog voor detail. Al je klanten neem je serieus en je houdt je aan afspraken die je met ze maakt.
Meer weten over solliciteren? Lees hier alles over de sollicitatietrends van dit moment.