Modern cv template - gratis voorbeelden

Modern cv template

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en hebt een vacature op het oog waarop je graag wilt solliciteren. Leuk, maar ook spannend. De eerste twee stappen die je moet ondernemen bij een sollicitatie zijn het schrijven van een sollicitatiebrief en het maken een curriculum vitae (cv). Dit wordt door veel mensen als erg lastig ervaren. In dit artikel help ik je een eind op weg met een aantal voorbeelden van een modern cv template. Deze kun je ook gratis downloaden. Daarbij kun je de voorbeelden van een modern cv template als startpunt of basis gebruiken om zo je eigen cv op te stellen.

Wat is het cv?

Curriculum vitae, oftewel cv, betekent letterlijk levensloop. Het is een samenvatting van alles wat je in het professionele leven gedaan hebt en je wilt delen met een toekomstige werkgever. Het is vaak de eerste indruk die een toekomstige werkgever van je krijgt. Let wel op dat je enkel punten deelt die relevant zijn voor de functie waar je op wilt gaan solliciteren. Overbodige informatie kun je het beste vermijden op een cv. Daarbij is een kort en overzichtelijk cv meestal de sleutel tot succes. Een opvallend cv dat eruit springt is cruciaal in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Modern cv template

  • modern cv template 1
Wil jij ook bovenstaande templates gebruiken en zelf snel een top cv maken dat scoort? Met de cv generator maak je voor slechts €2,95 een overzichtelijk cv. In slechts 3 stappen heb je een cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren en jouw droombaan te bemachtigen.

Hieronder kun je de 4 voorbeelden van een modern cv template nog eens beter bekijken.

Download voorbeeld modern cv template 1
Download voorbeeld modern cv template 2
Download voorbeeld modern cv template 3
Download voorbeeld modern cv template 4

De opbouw van een modern cv

Zoals je in de verschillende voorbeelden kunt zien begint ieder cv met wat persoonlijke gegevens. Denk aan naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres. Dit zijn cruciale onderdelen van het curriculum vitae. In een modern cv mag naast deze standaard informatie een link naar het LinkedIn profiel (zakelijke social media) niet ontbreken. Indien relevant kun je ook nog informatie over het rijbewijs of talen delen. Vervolgens schrijf je een profielschets, ook wel persoonlijk profiel genoemd. Hier noem je in een paar zinnen iets over jezelf en wat jou uniek maakt. Een voorbeeld van een persoonlijk profiel:

Ik ben een gedreven en enthousiaste professional en ben gepassioneerd in mijn werk. Ik luister graag naar mensen en help ze verder, dit geeft mij energie en motiveert mij des te meer mijn werk goed te doen.

Na het persoonlijk profiel deel je je werkervaring, gevolgd door opleidingen en cursussen. Ook is het belangrijk om je extracurriculaire activiteiten, ook wel nevenactiviteiten genoemd, te vermelden op het cv. Worden er om speciale vaardigheden gevraagd, bijvoorbeeld computerkennis, vergeet deze dan niet expliciet ergens te vermelden. Lees hier meer over de opbouw van een cv

3 tips voor een modern cv dat scoort

Als laatste deel ik nog een paar tips zodat je kan scoren met je curriculum vitae en je droombaan weet te bemachtigen:

1. Verzorg je cv en maak het makkelijk leesbaar

Het klinkt als een open deur maar des te minder is waar. Zorg voor een duidelijk, overzichtelijk cv zonder spelfouten. Een verzorgd en goed leesbaar curriculum vitae trekt aandacht en wordt onthouden door recruiters en toekomstige werkgevers. Gebruik dus kopjes, veel witruimte, een duidelijk leesbaar lettertype en maak gebruik van opsommingen met korte zinnen en/of bullets. Is je cv moeilijk leesbaar maar heb je alle capaciteiten in huis voor deze functie, dan kun je vaak alsnog fluiten naar die baan. De lezer verliest aandacht en je cv beland onderaan de stapel.

2. Schrijf actief en resultaatgericht

Probeer met name gebruik te maken van actieve werkwoordsvormen in het curriculum vitae. Denk aan: ik regelde, ik verwierf, ik gaf leiding aan. Daarnaast versterkt resultaatgericht schrijven je cv. Wat heb je gepresteerd? Wat heb je bereikt in je huidige functie? Vermijd daarbij ellenlange zinnen en wees concreet over je werkervaring, verantwoordelijkheden en behaalde doelen in je huidige baan.

3. Keep it simple

Een laatste tip die zeker ten harte genomen dient te worden voor een sterk en modern cv: houd het simpel. Een cv is een korte en overzichtelijke schets van alles wat je gedaan hebt in je professionele leven. Gebruik het dus om je sterke kwaliteiten te benadrukken zonder te vele bijzaken te noemen. Tijdens een sollicitatiegesprek is er genoeg ruimte om meer in de details te duiken. Daarbij hebben recruiters slechts enkele seconden de tijd om het cv te bekijken. Zorg er dus voor dat je deze tijd maximaal weet benutten.